Wat Is Lokale Seo En Hoe Werkt Het?

Published Nov 21, 20
4 min read

Google Mijn Bedrijf: Haal Meer Uit Je Vermelding - Online

Op deze pagina vind je een uitgebreid overzicht van online bedrijvengidsen waar je je jouw bedrijf – bijna altijd gratis – kunt aanmelden - clubbladen drukken. En dat is goed voor de zichtbaarheid en vooral de vindbaarheid van je bedrijf. Want behalve dat je voortaan in de gids getoond wordt, doe je vooral jouw zoekmachine optimalisatie er een groot plezier mee.

37 Gratis Bedrijvengidsen voor 2020   Actueel en Compleetone4design.nlJouw Google Mijn Bedrijf optimaliseren in 5 simpele stappenrankify.nl


Veel regionale dagbladen hebben bijvoorbeeld een overzicht van lokale bedrijven. Ben je bijvoorbeeld een ondernemer in Amstelveen, Google dan eens op “bedrijvengids Amstelveen” en je vindt websites als “amstelveenonderneemt. nl”. Hetzelfde geldt voor bepaalde branches. Er zijn complete databases en directory’s met alleen maar advocaten, natuurgenezers, boekhouders en ga zo maar door.

Top 20 Gratis Online Bedrijvengidsen Van Nederland

Je laat aan Google dus zien dat je een nog relevanter resultaat biedt als advocatenkantoor in Amstelveen, door een vermelding te hebben op “amstelveenonderneemt. nl” en “advocatenoverzicht. nl”. Ook in het buitenland wemelt het uiteraard van de online bedrijfsgidsen. Omdat het hier vaak vooral om lokale vindbaarheid gaat, kun je je de moeite besparen overal een profiel aan te maken.

Namelijk: Het kost best wat tijd om een bedrijfsprofiel op alle bovenstaande bedrijvengidsen aan te maken. De meeste bedrijvengidsen vragen namelijk vrijwel alle gegevens op van jouw bedrijf. Denk aan de bedrijfsnaam, adresgegevens, contactgegevens, website en een bedrijfsomschrijving. Maar wat is het voordeel van een vermelding op bedrijvengidsen? Het voordeel hiervan is simpelweg dat je online beter gevonden wordt.

Klantbetrokkenheid Op Google

Het grote voordeel hiernaast is dat een link vanaf een bedrijvengids naar jouw website zorgt voor een betere ‘linkautoriteit’ en ‘variatie’ in het linkprofiel van jouw website. Dit zorgt er in veel gevallen voor dat de website betere posites weet te bemachtigen in Google. Iets wat meer kan opleveren! Meer over de ‘linkautoriteit’ en het opbouwen van een variabel ‘linkprofiel’ is te lezen in ons artikel over hoe je de beste linkbuilding strategie kunt opzetten.

Nu wil je ook doorstoten naar die topposities in Google, toch? Mooi! Vergeet je dan ook niet in te schrijven op onze SEO nieuwsbrief, dan krijg je voortaan de nieuwste tips op dit gebied rechtstreeks in je mailbox! Zelf beter worden in SEO? Leer in deze complete cursus hoe je zelf steeds meer (gratis) bezoekers naar jouw website trekt 🚀 Of word gratis lid van onze community en volg daar de basis SEO training .

Tips Bij Het Inrichten Van Google Mijn Bedrijf

0 8 januari 2019 om 08:00 9 minuten lezen Heb jij jouw vermelding op Google Mijn Bedrijf volledig ingericht? Zo niet, dan liggen er veel kansen om meer uit je profiel te halen. Daar sta je met twee lekke fietsbanden in de stad. Via Google Maps kijk je welke fietsenmakers in de buurt zijn, je controleert de openingstijden en checkt nog snel even de reviews.

Grote kans dat ook jij – net als vele anderen – je zoektocht naar een lokaal bedrijf of dienstverlening vanuit Google Maps bent gestart. Concullega Imgerd schreef in september al over het belang van Google Mijn Bedrijf voor elk bedrijf en hij heeft gelijk: als bedrijf kun je hier niet (meer) omheen.

20 Beste Wordpress Directory-thema's Voor Zakelijke Websites

En dat is jammer, want je kunt hier direct een goede indruk mee maken op potentiële klanten die via Google (Maps) op zoek zijn naar een specifieke dienstverlening. Ik help je daarom graag op weg naar een volledig ingerichte vermelding. Onderstaande 10 tips helpen je op weg om meer uit jouw bedrijfsprofiel te halen.

Deze tip is een open deur. Dat snap ik zelf ook wel. Maar mijn ervaring leert dat veel bedrijven geen toegang hebben tot hun vermelding, als deze überhaupt al bestaat. Regelmatig komt het voor dat iemand binnen de organisatie (of een extern marketingbureau) de vermelding ooit heeft aangemaakt, maar dat er na de initiële configuratie niet meer naar is omgekeken.

Google Mijn Bedrijf Als Marketingtool

30 gratis Bedrijvengidsen voor Linkbuilding   Snel hoger in Google!isaonline.nl20 Beste WordPress Directory-thema's om zakelijke websites te maken (2017) / Bedrijf Website ontwikkeling, computerspellen en mobiele applicaties.nl.accentsconagua.com


Dit kun je eenvoudig controleren door in Google Maps te zoeken op je bedrijfsnaam. Kun je jouw bedrijf niet vinden of heb je geen toegang? Claim dan direct je vermelding. Log in op je Google-account (bij voorkeur het bedrijfsaccount) en start de setup op de Google Mijn Bedrijf-website. Vul de naam van je bedrijf in.

Klik op jouw bedrijfsnaam of kies voor ‘Maak een bedrijf met deze naam’. Ga vervolgens verder door alle stappen heen en vul deze zo volledig mogelijk in. In de laatste stap wordt gevraagd om een verificatie. Voor de meeste bedrijven is dit ‘Per post versturen’ en ontvang je meestal binnen één tot twee weken een postkaart met de verificatiecode. indianen.

More from Online, Overzicht

Navigation

Home

Latest Posts

Wat Is Lokale Seo En Hoe Werkt Het?

Published Nov 21, 20
4 min read